WORSTENBROODJES

recept voor + 25 worstenbroodjes


750g wit broodmix (kant en klaar of zelf maken)
50g roomboter
300ml handwarm water
1 kg gehakt (1/2 kg h.o.h. en 1/2 kg runder of in een andere verhouding afhankelijk van de hoeveelheid vet )
2 zakjes à 15g gehaktkruiden (Verstegen)
1 theelepeltje gemalen nootmuskaat
1 mespuntje gemalen foelie
2 eieren

Bereiden:

Maak het deeg van de broodmix zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik iets meer dan aangegeven (echte) boter.
Het deeg mag niet te nat (plakken aan de kom) of te droog zijn. Eventueel bloem of water toevoegen.
Meng, tijdens het rijzen van het deeg, het gehakt met de ingrediënten.
Meng gehaktkruiden, nootmuskaat, foelie en eieren door het gehakt. (Houd de helft van een (geklopte) ei apart).
Maak van het gehakt + 25 worstjes.
Rol het deeg uit (eventueel in gedeelten) tot een lap van + 3mm dikte.
Snijd met de bovenkant van een mes hiervan stroken van + 10 cm breed.
Leg hierop de worstjes, snijd de deegrepen op lengte en wikkel de worstjes in het deeg.
Leg de rolletjes op een bakblik met de naad naar onder en bestrijk ze met het achtergehouden ei.
Bak de worstenbroodjes in + 10 minuten in een voorverwarmde oven van 225°C bruin (tijd en temperatuur is afhankelijk van de soort oven).

Direct, warm (niet gloeiend heet) opdienen is het lekkerst.

Smakelijk eten!

terug naar het receptenboek