LIMBURGSE (RIJSTE)VLAAI

nodig voor 1 vlaai:

voor de rijstepap-vulling
125 gram paprijst
125 gram suiker
0,25 liter slagroom
1,25 liter volle melk
1 kaneelpijpje
1 vanillestokje
2 eieren
1snufje zout

voor het deeg:

250 gram Koopmans broodmix of zelfrijzend bakmeel
30 gram suiker
30 gram (echte) boter
1dl melk
1 ei
   
Bereiding:

Laat de melk, slagroom, paprijst, suiker, vanillestokje en kaneelpijpje zachtjes koken totdat de juiste dikte is bereikt (afhankelijk van de soort paprijst).
Maak, terwijl de rijstepap staat te pruttelen van de deegingrediënten een soepel deeg en rol dit uit tot een lap.
Bekleed hiermee een ingevette springvorm en prik er met een vork gaatjes in.
Splits de eieren, sla de eiwitten stijf en roer met het eigeel door de rijstepap.
Giet de rijstepap op het deeg en plaats de vorm met inhoud 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 175oC.
Laat de vlaai afkoelen en garneer eventueel met een laag stijfgeslagen slagroom en versier deze met chocolade schaafsel.

Smakelijk eten.

terug naar het receptenboek