LIMBURGSE MOSTERDSOEP

nodig voor 4 personen:

25 gram boter
25 gram bloem
2 groente (of kippen-)bouillontabletten
3 sjalotten of 2 uien
1 liter halfvolle melk
1/2 theelepel kerriepoeder
3 eetlepels Limburgse mosterd
1/8 liter slagroom
2 eetlepels gehakte bieslook
100 gram gerookte spekblokjes

Bereiding:

Snipper de sjalotten of uien.
Bak de spekblokjes in de boter knapperig.
Haal de spekblokjes uit de pan en bak in het achtergebleven vet de sjalotten donker bruin.
Voeg de bloem en kerrie toe en laat even meefruiten.
Voeg de melk, de mosterd en de bouillonblokken toe.
Laat even doorkoken.
Voeg de helft van de slagroom toe en klop de andere helft stijf.
Voeg voor het opdienen de uitgebakken spekblokjes en de geslagen room toe.
Garneer met de bieslook.

Smakelijk eten.

terug naar het receptenboek