Ham- Tonijnmousse


Buffetgerecht voor ca. 8 personen

4 blaadjes witte gelatine
185 g tonijn (blikje)
150 g gekookte achterham (1 plak)
2 dl bouillon ( b.v. uit een pot Struik bouillon)
2½ dl slagroom
zout en peper
eventueel 1 komkommer


Laat de gelatine in koud water 5 minuten weken.
Laat de tonijn uitlekken en snijd de ham in blokjes.
Pureer de tonijn, ham en 1¾ dl bouillon in de keukenmachine.
Verwarm de rest van de bouillon en los de gelatine erin op. Roer door de puree.
Klop de slagroom stijf en spatel deze door de puree.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep het mengsel in een ingevette puddingvorm of in meerdere kleine dessertvormpjes.
Laat + 40 minuten opstijven in de koelkast.
Stort de mousse op een bord (of bordjes).
Garneer eventueel met zeer dun gesneden plakjes komkommer.

Smakelijk eten!

terug naar het receptenboek